René - Coördinator Voormontage

René - Coördinator Voormontage

“Bij Royal Houdijk moet je ervan houden om te sleutelen, om uit te vinden hoe dingen in elkaar zitten. Zo krijg je een band met de producten die je maakt.”

Ik werk hier al meer dan veertig jaar. Na mijn opleiding fijnmechanica wilde ik Metaalbewerker worden. In de zomervakantie werd ik door Joop Houdijk, de vader van de huidige directeur Bart Houdijk, benaderd om hier te komen werken. Ik had al snel het gevoel dat ik hier het vak goed kon leren dus de keuze was snel gemaakt. De functie Metaalbewerker vind je hier momenteel niet meer. Vroeger werden de installatiedelen van A tot Z opgebouwd, tegenwoordig worden de meeste onderdelen en soms zelfs gehele installatiedelen besteld bij onze toeleveranciers.

Iedereen die bij Houdijk Holland werkt heeft een grote interesse in techniek. In het team voormontage moet je ervan houden om te sleutelen enuit te vinden hoe dingen in elkaar zitten. Zo krijg je een band met de producten die je maakt. Ik merk daarin wel dat er een groot verschil is tussen de opleidingen van nu en die van vroeger. Nieuwe collega’s moeten hier nog veel praktijkkennis opdoen. Zo is de materiaalkennis van schoolverlaters niet altijd optimaal. Maar dat is hier binnen korte tijd opgelost, ik draag met plezier mijn kennis en ervaring over in workshops aan collega’s.  

De afgelopen tientallen jaren heb ik Houdijk zien groeien, maar ondanks deze groei kennen collega’s elkaar allemaal. Het is een familiebedrijf waar men gelukkig nog altijd aandacht heeft voor zijn medewerkers. We helpen elkaar hier allemaal graag, dat vind ik een bijzonder kenmerk van het werk en de werkgever.

First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Elke dag passeren miljoenen producten onze toevoer- en sorteersystemen op hun weg van oven naar verpakking. Dit gebeurt met de grootst mogelijke efficiëntie en zorgzaamheid. In dit segment heeft Houdijk wereldwijd een unieke positie verworven. Onze missie – en ambitie – is dan ook: First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Meer over Houdijk
Contact

Royal Houdijk
Trawlerweg 2
3133 KS Vlaardingen
The Netherlands

jobs@houdijk.com
+31 10 4349244